Moeskroen wint makkelijk bij Eupen

Bekijk de samenvatting vanaf 24:15

Moeskroen heeft een uitstekende zaak gedaan onderin het klassement. De mannen van Glen De Boeck wonnen overtuigend met 1-4 op het veld van Eupen. Aristide Diedhiou groeide uit tot man van de wedstrijd na het maken van een hattrick.

Moeskroen verscheen klaarwakker aan de aftrap. Na amper twee minuten bracht Diedhiou de bezoekers op voorsprong. Na een lange bal kapte hij zichzelf vrij en trapte buitenkant rechts voorbij Van Crombrugge, 0-1. Moeskroen bleef doorgaan op hun elan. Hubert trapte een vrije trap tegen de deklat. Nadien kwam Eupen steeds beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Dufour werd wat moeizaam onschadelijk gemaakt door Moeskroen-goalie Delac. Het was echter uitstel van executie want kort nadien maakte Onyekuru gelijk: 1-1 na een kwartier spelen. Het waren de Panda’s die nu baas werden en zowel Taulemesse als Onyekuru konden Eupen net niet op voorsprong brengen. Integendeel, want het is Moeskroen die net voor rust de 1-2 maakt. Stojanovic laat de netten trillen na een mooie borstpass van Trezeguet.

Moeskroen ging na de rust door op hun elan en Diedhiou diepte de voorsprong uit met een rake kopbal na een voorzet van Tirpan, 1-3. Het ging van kwaad naar erger voor Eupen want even nadien was het opnieuw Diedhiou die met zijn derde van de avond de 1-4 op het bord zette. Hubert dreigde nog even op vrije trap, maar die ging een meter over het doel van Van Crombrugge. Eupen kwam wel nog een paar keer piepen zonder een doelpunt te maken.