Essevee en Charleroi delen de punten

Bekijk de samenvatting vanaf 1:20

Zulte Waregem en Sporting Charleroi hebben zaterdagavond 1-1 gelijk gespeeld in het Regenboogstadion. Essevee blijft zo ongeslagen thuis en blijft ook leider, Charleroi pakt vijf op twaalf buitenshuis en volgt in het klassement op vier punten.

Zulte Waregem – Charleroi was een dag voor Super Sunday de topaffiche van speeldag negen. Essevee verloor de voorbije twee jaar in eigen huis van de Carolo’s en wilde daar nu als fiere leider verandering in brengen. Beide ploegen speelden in de beginfase goed georganiseerd en gaven weinig ruimte weg. De wedstrijd zat daardoor wat op slot, maar na acht minuten kreeg kapitein Mbaye Leye een eerste grote kans op de openingsgoal. Zijn schot ging net naast.

Na een lange studieronde kwam de thuisploeg op voorsprong. Kaya vond bij een hoekschop het hoofd van Timothy Derijck en die kopte de 1-0 zo in doel. Zulte Waregem schakelde nadien een versnelling hoger en wilde maar wat graag de voorsprong verdubbelen, maar een doelpunt kwam daar niet uit voort.

Charleroi viel voor de rust wat tegen, maar kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer. Zulte Waregem werd een eerste keer gewaarschuwd met een schot van Tainmont en in minuut vijftig kregen de bezoekers een strafschop na een lichte duwfout van Derijck. Bedia zette zich achter de bal en trapte de gelijkmaker binnen.

Enkele minuten later kreeg ook Zulte Waregem een strafschop, maar de poging van Leye werd uit doel gehouden door Penneteau. De thuisploeg nam de match opnieuw in handen en was gevaarlijk via Kaya en Leye, maar scoren lukte niet meer. Essevee ziet zo een einde komen aan zijn zegereeks, maar blijft sowieso leider voor de volgende twee weken.