Ook straks al topper in Waregem

Met Club Brugge – KAA Gent en Standard – Anderlecht staat er morgen een Super Sunday op het programma, maar vanavond staan in Waregem ook al de leider en de nummer vijf uit het klassement tegenover mekaar: Zulte Waregem en Sporting Charleroi.

We zijn acht speeldagen ver in de Jupiler Pro League en bovenaan het klassement staat Essevee fier aan de leiding en dat nog minstens voor de volgende twee weken. Het heeft momenteel vier punten meer dan Anderlecht, Standard, AA Gent én Charleroi, de tegenstander van vanavond.

Zulte Waregem en de Carolo’s stonden in totaal al tien keer tegenover mekaar in het Regenboogstadion. Van die tien confrontaties won Essevee er vier, Charleroi pakte er twee keer de volle buit en dat waren meteen ook de laatste twee duels in Waregem. Vorig seizoen wonnen de Henegouwers met 2-3, het jaar daarvoor met 1-3. 

Winnen in het Regenboogstadion wordt dit seizoen wellicht een lastige klus voor Charleroi, want Zulte Waregem is nog ongeslagen in eigen huis. Het won drie van de vier thuisduels en speelde een keertje gelijk. De Carolo's pakten dit seizoen vier op negen op verplaatsing.