Leekens ontvangt ex-club in vorm

Een belangrijk weekend deze week voor de ploegen onderaan het klassement. De laatste vijf in de stand komen aan bod met twee rechtstreekse confrontaties met Westerlo - Waasland-Beveren en Eupen – Moeskroen. Georges Leekens ontvangt met KVK een ploeg in vorm terwijl Lokeren de punten stilaan nodig heeft.

Eupen – Moeskroen (20u)

Het is de allereerste confrontatie tussen beide clubs op het hoogste niveau. In de tweede klasse hebben ze wel al tegenover elkaar gestaan en daarbij won Moeskroen telkens op de Kehrweg. Bij Eupen is aanvoerder en ervaren rot Luiz Garcia geschorst. Ocansey, Timmermans en Blondelle zijn ook afwezig en dus wordt het puzzelen voor trainer Condom. Hackenberg en Diedhiou zijn wel terug uit blessure. Glen De Boeck mist enkel spits Ferber met buikgriep.

Westerlo – Waasland-Beveren (20u)

Vorig weekend behaalde Westerlo hun eerste overwinning van het seizoen op het veld van Anderlecht. Daar willen ze nu in de belangrijke wedstrijd tegen de mannen van Stijn Vreven een vervolg aan breien. Beide clubs hebben zich in het verleden meestal in evenwicht gehouden. Van de vier confrontaties wonnen ze er elk één en speelden ze twee keer gelijk. Jacky Mathijssen moet het stellen zonder Buyens en Oto’o, die zijn geblesseerd. Bij Waasland-Beveren zijn Cerigioni en Ampomah out.

Lokeren – Kortrijk (20u30)

Georges Leekens ontvangt zijn ex-club KV Kortrijk dat in een uitstekende vorm verkeert. Hoogdagen beleeft Lokeren allerminst en de het stoeltje van Leekens staat te wankelen. Al kan hij zich ook niet optrekken aan de statistieken. Van de afgelopen vijf confrontaties tegen KVK op Daknam won Lokeren slechts één maal, verloren ze er drie en speelden ze één keer gelijk.

Topschutter Saadi zit aan zeven stuks, maar hij vond nog maar één keer de weg naar het doel buitenshuis. Bij KVK zijn De Smet, Pavlovic en Veldwijk uit met een blessure. Leekens kan niet rekenen op De Sutter en Persoons.