STVV snoept KVO eerste punten af in eigen huis

STVV heeft als eerste ploeg dit seizoen punten gepakt in de Versluys Arena. KVO stond lang 2-1 voor, maar in de absolute slotseconde maakte Gerkens de gelijkmaker: 2-2. De Truienaars hebben sinds hun terugkeer in eerste klasse nog nooit verloren van de Truienaars.

STVV startte furieus aan de wedstrijd zonder dat Oostende daar echt een antwoord op vond. Na amper drie minuten tikte Roman Bezus een hard genomen hoekschop van dichtbij over. Kort nadien kreeg KVO een strafschop. Bamba haalde ietwat ongelukkig Brecht Capon neer waardoor de bal op de stip ging. Spits Cyriac maakte op die manier zijn tweede van het seizoen, 1-0.

Het was wachten op een reactie van de Truienaars en die kwam er na een vrije trap, maar Boli kopte van dichtbij in het zijnet. Het was uitstel van executie want Peeters maakte op vrije trap gelijk: 1-1. Even leek Steven De Petter de goal achter zijn naam te krijgen, al raakte hij bij nader inzien geen bal. Lang kon STVV niet genieten van de voorsprong want amper twee minuten later bracht Musona Oostende opnieuw langszij, 2-1.

De tweede helft begon evenwichtig waarbij geen van beide ploegen tot kansen kwam. De eerste grote kans kwam op naam van doelpuntenmaker Cyriac. Hij draaide zich mooi vrij in de zestien, maar Dutoit had een sterke reflex in huis. Aan de overkant kreeg STVV een goede kans. Bamba kwam kreeg ruimte voor een schot en besloot over. Zowel Milic als de ingevallen Pedersen kwamen nog dreigen, maar zonder gevaar. In de absolute slotseconde kwam er nog een laatste vrije trap voor STVV. Peeters legde hem prachtig neer en Gerkens maakt de gelijkmaker 2-2.

De Kustboys kregen dus een kleine dreun maar blijven een sterke thuisreputatie behouden. De mannen van Ivan Leko hebben nu acht punten na negen wedstrijden. KVO springt voorlopig naar een zevende plaats.