"Geloof niet in het zwarte beest"

Standard ontvangt zondagavond de paars-witte rivaal in wat de clasico van de Jupiler Pro League wordt genoemd. Onder Jankovic verloren de Rouches nog niet in de competitie en kunnen ondanks het verlies in Ajax vol vertrouwen toekijken naar de wedstrijd. Bij Anderlecht is het vooral uitkijken naar de defensieve (in)stabiliteit van de ploeg. "Het wordt een intensieve match met veel duels", voorspelde de coach op de persconferentie.

"Het is een belangrijke wedstrijd", gaat Jankovic verder. "Niet alleen voor de spelers maar voor de hele club. Het is ook de laatste match voor de interlandbreak, dus zal het resultaat de sfeer van de komende twee weken beïnvloeden."

Afgelopen donderdag werd er wel verloren in Amsterdam in de poulefase van de Europa League (1-0), maar de coach wil verder bouwen aan wat hij gezien heeft. "We moeten dezelfde discipline, mentaliteit, generositeit en nauwkeurigheid voor de dag brengen. Ik verwacht een wedstrijd met veel intensieve duels."

Over het feit dat Jankovic in twee jaar Mechelen niet verloor van Anderlecht, wil hij niet veel kwijt. "Dat zijn enkel statistieken. Ik geloof niet in het verhaal van het zwarte beest."

"Fier op Hanni"

Het wordt ook een blij weerzien met Sofiane Hanni. De huidige trainer van Standard had hem onder zijn hoede bij Mechelen en versierde een transfer naar de hoofdstad. Daar is hij ondertussen uitgegroeid tot kapitein van paars-wit. "Ik ben heel fier op zijn parcours want hij verdient dat. Ik heb vernomen dat hij lichtjes gekwetst is, maar ik hoop echt dat hij gaat spelen. Bij grote wedstrijden moeten de grote spelers aan de aftrap staan."

"Mayonaise pakt onder Jankovic"

Spelmaker Mathieu Dossevi weet dat de club aan een goede basis gewerkt heeft. Ook de inkomende transfers hebben voor een kwalitatieve boost gezorgd in Luik. "De nieuwkomers brengen iets extra en zijn goed geïntegreerd. We zijn op de goede weg en moeten er alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken in alles wat we ondernemen. De mayonaise lijkt te pakken zoals ze zeggen."