HVH: "Vind niet dat Club slecht bezig is"

Na de 4-0-nederlaag in de Champions League tegen Kopenhagen wacht voor Club Brugge zondag de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Een altijd geladen wedstrijd waarvoor Hein Vanhaezebrouck op zijn hoede is. “Ik vind niet dat Club slecht bezig is en ze hebben zich al meerdere keren gerecht van een tegenslag. Denk maar aan vorig seizoen.”

Club Brugge probeert zondag zijn tweede pijnlijke nederlaag op rij in de Champions League recht te zetten in de competitie. Want die is doel nummer één voor de landskampioen. “Ik heb mijn spelers na Kopenhagen een bericht gestuurd dat de Champions League op dit moment misschien te hoog gegrepen is, maar dat de competitie ons wel moet liggen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik de Champions League opgeef, maar voor de competitie moeten we klaar zijn.”

Club pakte in de twee eerste groepswedstrijden geen enkel punt en dat is er eigenlijk maar een minder dan AA Gent vorig seizoen. Hein Vanhaezebrouck vindt dan ook niet Club Brugge slecht bezig is. “In de competitie hebben ze maar twee punten minder dan ons, dus slecht is dat niet. Ze hebben in Kopenhagen misschien een tik gekregen, maar daar hebben ze zich al meerdere keren van gerecht. Kijk maar naar vorig jaar. Op een moment dat niemand dacht dat Gent iets kon aangedaan worden, hebben ze ons met veel enthousiasme met 1-0 geklopt.”