Martinez selecteert ook 8 onbekende Duivels

Naast de 25 Rode Duivels die Roberto Martinez selecteerde voor de volgende twee WK-kwalificatiewedstrijden, gaf de bondscoach ook de namen mee van acht onbekende spelers. Het gaat om atleten van de Special Olympics.

De geselecteerde atleten spelen maandag een wedstrijdje tegen zes Rode Duivels. De actie maakt deel uit van “Play Unified”, de nieuwste campagne van de Special Olympics. De organisatoren willen het samen sporten van atleten met en zonder verstandelijke handicap aanmoedigen.

Bondscoach Roberto Martinez kijkt enorm uit naar de wedstrijd: “We staan volledig achter het concept van samen sporten en samen groeien, daarom leek het me een geweldig idee om mee te werken aan de Play Unified-campagne. Als ploeg gaan we er alles aan doen om een prachtige wedstrijd te spelen samen met de Special Olympics-atleten. Onze Duivels zetten de toon en we hopen dat vele voetbalclubs ons voorbeeld zullen volgen. We kijken er ontzettend naar uit en zijn benieuwd wat voor mooi voetbalspel we te zien gaan krijgen.”

Bekijk ook: