"Gedrag van deze fans is onvergeeflijk"

“Het is onvergeeflijk dat pyrotechnisch materiaal naar andere mensen in het stadion gegooid wordt.” Dat laat Standard weten in een perscommuniqué na de incidenten in de Europa League-wedstrijd in en tegen Ajax van afgelopen donderdag. Fans van de Rouches staken de spionkop letterlijk in vuur en vlam waarbij ze zelfs vuurpijlen in de richting van andere mensen gooiden.

“Zoals we al meerdere malen aanhaalden, is het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden en het is dan ook ondenkbaar en onvergeeflijk dat dergelijk materiaal naar andere mensen in het stadion gegooid wordt”, klinkt het in het communiqué.

Aan het feit dat er zware sancties zullen volgen, twijfelt de club allerminst. Eerder werden er in Amsterdam ook al acht supporters opgepakt. “Het imago van de club is op internationaal niveau aangetast. Het bestuur van Standard de Liège zal dan ook strenge maatregelen ondernemen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.”

Het is niet de eerste keer dat fans van Standard het bont maken. Dit seizoen volgde in de competitie al een wedstrijd achter gesloten deuren na wangedrag van supporters. Het communiqué van de club eindigt alleszins met een mooie boodschap. “Voetbal is en moet een feest blijven, waar iedereen zich in alle veiligheid en in alle sereniteit moet aan kunnen deelnemen.”