Standard nipt onderuit tegen Ajax

Standard heeft zijn tweede groepsmatch in de Europa League met het kleinste verschil verloren bij Ajax. Kasper Dolberg maakte voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ajax – Standard was een van de topaffiches voor de Belgische ploegen in de Europa League. De Amsterdam ArenA was niet volgelopen voor het duel, maar de supporters van de Rouches lieten zich wel merken dat ze erbij waren. Vlak voor de aftrap staken ze Bengaals vuur af, waardoor de spelers de eerste minuten in de rook moesten spelen. Het rookgordijn geraakte ook moeilijk weg, want door regenval was het dak van de ArenA gesloten.

Standard begon enthousiast aan de partij, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Een attente Jean-François Gillet voorkwam de openingsgoal van Klaasen en Dolberg en een schot van Sanchez vloog voorlangs. Net voor het half uur kwam Ajax toch op voorsprong. De 18-jarige Dolberg schoof de 1-0 voorbij Gillet op aangeven van Traoré.

Ajax nam nadien wat gas terug en Standard kwam beter in de wedstrijd. Na de pauze gingen de Rouches dan ook voluit voor de gelijkmaker.  Ajax-doelman Onana pakte zonder problemen een trap van Trebel en Edmilson mikte een vrije schietkans overhaast naast. Gaandeweg herstelde de thuisploeg opnieuw het evenwicht, en bijna telde Gudelj Standard helemaal uit, maar de vrije trap van de Serviër zoefde rakelings naast.

Met Dompé, Legear en Mbenza bracht coach Jankovic nieuwe aanvallende krachten op het veld, en die laatste lukte bijna de gelijkmaker, maar zijn knappe krulbal stierf op de paal. Standard drong nog aan maar de Ajax-defensie gaf geen krimp meer.

In de andere wedstrijd in groep G versloeg Celta de Vigo Panathinaikos met 2-0. Ajax is voorlopig alleen leider in de poule met 6 op 6. Celta de Vigo volgt met vier punten, Standard telt één punt en Panathinaikos is nog puntenloos.

Stand groep G: 

  1. Ajax, 6p
  2. Celta de Vigo, 4p
  3. Standard, 1p
  4. Panathinaikos, 0p