Legia - Real achter gesloten deuren

Legia Warschau moet zijn volgende thuiswedstrijd in de Champions League achter gesloten deuren spelen. Dat wil zeggen de wedstrijd op 2 november tegen Real Madrid. De Poolse landskampioen krijgt die sanctie van de UEFA na enkele incidenten met supporters tijdens de groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Dortmund kwam op 14 september met 0-6 winnen op het veld van Legia Warschau. De Europese voetbalbond UEFA opende nadien een disciplinair onderzoek wegens “racistisch” gedrag van supporters. Die zouden beledigende spreekkoren gebracht hebben. Verder werden er ook vuurpijlen afgestoken en projectielen op het veld gegooid.

De UEFA legt Legia Warschau daarom een match achter gesloten deuren op, plus een boete van 80.000 euro. De club liet al weten in beroep te zullen gaan.

De Poolse landskampioen maakt geen al te beste beurt in de Champions League. Na de 0-6-nederlaag op speeldag één, ging ze dinsdag ook met 2-0 onderuit bij Sporting. Voor de derde groepsmatch gaat Legia Warschau op bezoek bij Real Madrid. Anderhalve week geleden zette de club ook al zijn trainer Besnik Hasi op straat. 

Boete voor Celtic
Ook Celtic krijgt een sanctie van de Europese voetbalbond. De UEFA legt de Schotse kampioen een boete van 10.000 euro op omdat de supporters van Celtic medio augustus meer dan honderd Palestijnse vlaggen toonden in de heenwedstrijd van de play-offs tegen Hapoel Beer Sheva. Volgens de UEFA gaat het om "verboden vlaggen". Celtic won die match uiteindelijk met 5-2.