Carrasco velt Bayern München

Yannick Carrasco heeft zich tot matchwinnaar gekroond in de topper in groep D tussen Atlético Madrid en Bayern München. De Rode Duivel zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt uit de wedstrijd. De wedstrijd was een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen en stond bol van spektakel. Griezmann miste in het slot nog een strafschop, maar de ploeg van Diego Simeone hield toch de drie punten thuis.

De wedstrijd kwam aanvankelijk traag op gang. De eerste kans viel na zo’n 10 minuten voor de voet van Thomas Müller. Die werd perfect aangespeeld door Thiago Alcantara, maar zijn schot werd goed gepakt door Oblak. Daarna nam Atlético de wedstrijd volledig in handen. Carrasco testte de vuisten van Neuer en Torres kopte van dichtbij op de paal. Na 35 minuten kwam de verliezende finalist van vorig seizoen verdiend op voorsprong. Torres tikte goed door tot bij Yannick Carrasco en die zag z’n gekruist schot via de paal binnen gaan: 1-0.

Na de pauze eiste Bayern de bal op, maar verder dan een kopbal van Müller en een schot van Alaba kwam het aanvankelijk niet. Halverwege de tweede helft liet Yannick Carrasco zich nog eens opmerken. Hij kreeg teveel vrijheid, maar nu zag hij z’n schot gered door Neuer. Na een applauswissel van Carrasco drong Bayern nog aan, maar het was Atlético dat nog de grootste kans had. Vijf minuten voor tijd mocht Griezmann een penalty nemen na een duidelijke fout van Vidal op Felipe Luis. Maar de topschutter van het voorbije EK zag z’n elfmeter uiteen spatten op de lat. Veel maakte het niet meer uit want Atlético kon Bayern daarna goed afhouden en mag zo een 6 op 6 op z’n rapport schrijven. Met dank aan… Yannick Carrasco.