MPH: "Kopenhagen is favoriet"

Club Brugge neemt het dinsdag op tegen het Deense Kopenhagen in de groepsfase van de Champions Leauge. Op z’n laatste persconferentie voor de wedstrijd zei Michel Preud’homme dat Kopenhagen favoriet is. “Want zij spelen thuis en hebben de laatste tijd toch betere resultaten dan ons kunnen voorleggen. Maar het is ook niet slecht om in de underdogpositie te zitten.” 

Na de 0-3 nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Leicester gaat Club nu op zoek naar z’n eerste punten in deze Champions League-campagne. “We moeten een nederlaag proberen vermijden” zei Michel Preud’homme. “Als we verliezen staan we al 4 punten achter op Kopenhagen. Dan wordt het zelfs al moeilijk voor de derde plaats.”

Op de vraag of hij tevreden is met een gelijkspel antwoordt Preud’homme gevat. “Dat hangt van de wedstrijd af. Als je slecht speelt en toch nog een punt pakt, ben je blij. Als je goed speelt en op het einde nog een tegengoal slikt, ben je ontgoocheld. Hoe dan ook is een gelijkspel op verplaatsing nooit een slecht resultaat.”

Club Brugge heeft vorige week drie overwinningen op rij geboekt en Preud’homme ziet het vertrouwen toenemen bij z’n spelersgroep. “Ook al was het niet altijd perfect, ik heb het team wel zien groeien. Winnen is sowieso belangrijk voor het vertrouwen” besluit Preud’homme.