Nog 2 eersteklassers bij gokschandaal

Naast Anderlechtspeler Olivier Deschacht worden nóg drie spelers verhoord over dubieuze weddenschappen. Ook Laurent Henkinet (Waasland-Beveren) en Knowledge Musona (KV Oostende) zouden gegokt hebben op wedstrijden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de clubs aan VTM NIEUWS. De identiteit van de derde speler is nog niet bekend.

KVO-aanvaller Knowledge Musona werd enkele maanden geleden al ondervraagd. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij, in tegenstelling tot Deschacht, geen grote winsten opgestreken hebben. Integendeel: hij zou zelfs geld verloren hebben met zijn weddenschappen. "Na het verhoor heeft Musona correct gehandeld en de club meteen op de hoogte gebracht", zegt de woordvoerder van KV Oostende. "Sindsdien vernamen de speler en de ploeg niets meer over de zaak."

Kleine bedragen
Ook Laurent Henkinet, doelman bij Waasland-Beveren, zou slechts kleine bedragen ingezet hebben. Hij niet gegokt zou hebben op eigen wedstrijden. Er is nog sprake van een vierde eersteklasser die ondervraagd is door de speurders, maar zijn naam is nog niet bekend.

Onschuld
Intussen houdt Olivier Deschacht zijn onschuld staande. Hij zei gisteren dat hij zijn broer - die zijn gokaccount gebruikt zou hebben - informatie gaf over de opstellingen van de reserveploeg van Anderlecht. Een opmerkelijke bekentenis, ondanks het feit dat hij eigenlijk niet over de zaak mag communiceren.

Bekijk ook: