Westerlo stunt tegen zwak RSCA

Bekijk de samenvatting vanaf 1:04

Hekkensluiter Westerlo heeft voor een stunt van formaat gezorgd. De Kemphanen wonnen met 1-2 op het veld van Anderlecht en pakken zo na zes opeenvolgende nederlagen nog eens punten. Paars-wit speelde een zwakke wedstrijd. 

Na een van de beste wedstrijden van het seizoen tegen Racing Genk ontving Anderlecht hekkensluiter Westerlo. De Kemphanen kregen deze week nog een serieuze kater te verwerken door uitgeschakeld te worden in de beker door Tubeke (1B). In het Astridpark begon Jacky Mathijssen daarom met enkele ervaren rotten als Daems en Annys. René Weiler koos voor een systeem met twee spitsen, maar Teodorczyk en Harbaoui kregen voor de pauze amper een bal te zien.

Anderlecht speelde bijzonder slap en Westerlo – de laatste in de stand – bleef relatief makkelijk overeind. De beste kans voor de pauze was zelfs voor de bezoekers. Davy Roef moest goed plat gaan bij een schot van Acolatse.

Uitgerekend Heylen
Na de rust wisselde RSCA-trainer Weiler van systeem. Hij liet Harbaoui binnen, bracht Capel in de plaats en zo was Teodorczyk nog de enige spits op het veld bij paars-wit. Veel beterschap bracht dat aanvankelijk niet. Het tempo bleef laag en pas na 53 minuten voetbalde de thuisploeg een eerste grote kans bij mekaar, maar Capel tikte de bal net naast.

Buiten een afstandsschot van Stanciu bleef het bij die ene opflakkering voor Anderlecht en paars-wit kreeg iets na het uur het deksel op de neus. Daniel Christensen bracht de bal voor en uitgerekend Anderlecht-huurling Michaël Heylen kopte de 0-1 binnen.

Bal over lijn of niet?
De reactie van Anderlecht bleef eerst uit, maar een kleine tien minuten voor tijd bracht Hanni paars-wit toch langszij. Maar meteen daarna kwam Westerlo weer op voorsprong. Roef tikte een schot van Rommens tegen de lat en de bal draaide terug richting doel. Uit de herhalingen was moeilijk te zien of de bal helemaal over de lijn was, maar de scheidsrechter en zijn assistent keurden het doelpunt goed.

Na zes opeenvolgende nederlagen stunt Westerlo nu op het veld van Anderlecht. Volgende week wacht de confrontatie met rechtstreeks concurrent Waasland-Beveren. Voor paars-wit was dit een slechte repetitie voor het Europa Leagueduel met Saint-Etienne en de Belgische Clasico tegen Standard.