KVK blijft ongeslagen in eigen huis

Bekijk de samenvatting vanaf 00:12

Racing Genk wou een vierde nederlaag op rij koste wat het kost vermijden. Het mistte wel spelverdeler Pozuelo die net zoals Colley geschorst moest toekijken. Genk moest wel voorbij de Kerels waar het trefzekere duo Kagé en Saadi rondloopt. Zij waren al goed voor negen van de elf Kortrijkse goals dit seizoen.

Kortrijk was baas in het openingskwartier en na amper vijf minuten spelen konden we het eerste doelpunt noteren. Castagne trapte een voorzet van topschutter Saadi recht in de voeten van Totovitskyi. De Roemeen twijfelde niet en trapte de 1-0 hard binnen. Wat later zag Bizot er onzeker uit. Hij loste de bal en gelukkig voor hem was Dewaest er om de bal te ontzetten. Genk voelde dat het tempo omhoog moest en voetbalde enkele kansen bij elkaar. Een afstandsschot van Uronen zette Kaminski voor het eerst aan het werk. De poging van Leon Bailey ging voorlangs. Op slag van rust werd een knappe aanval van Kortrijk met wat geluk in doel getikt door Xavier Mercier: 2-0.

Na de koffie had Delferière een strafschop kunnen fluiten. Net voor Trossard naar doel wou trappen trok Métanire aan zijn arm maar de scheidsrechter gaf geen krimp. De onvermijdelijke Saadi mocht zijn zesde en zevende treffer van het seizoen scoren. De eerste van de avond kopte hij binnen op voorzet van Métanire, zijn tweede kreeg hij op een presenteerblaadje van Totovytskyy. Meteen na de 4-0 redde de ingevallen Leandro Trossard de Genkse eer. Hij kapte zich knap vrij en krulde de bal in de verre hoek: 4-1. Genk drong nog aan in het slotkwartier en kon nog enkele schoten lossen, zonder succes.

Door deze overwinning ontstaat er een kloof met Genk van vier punten. Kortrijk wordt zesde met veertien punten. Genk blijft hangen op de tiende plaats met tien punten.