Standard pakt 9 op 9 onder Jankovic

Bekijk de samenvatting vanaf 19:24

Standard heeft zijn pijnlijke bekeruitschakeling kunnen doorspoelen tegen Eupen. De Rouches wonnen in eigen huis met 3-0 van de buren uit het Duitstalige landsgedeelte en pakken zo negen op negen in de competitie onder trainer Aleksandar Jankovic. 

Na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen ASV Geel had Standard iets recht te zetten voor eigen publiek. Daarbij kregen ze hulp van Siebe Blondelle. De verdediger van Eupen tikte een vrije trap veel te zacht richting zijn eigen doelman en Benito Raman kon van die blunder profiteren: 1-0. Voor de vinnige aanvaller was het al zijn derde doelpunt in drie opeenvolgende matchen.

Onder het toeziend oog van Eric Gerets en Robert Waseige controleerde Standard ook de wedstrijd. Het kreeg nog enkele kansjes via Belfodil, maar die vergat de score te verdubbelen. Eupen moest het hebben van enkele vrije trappen en vlak voor de rust weerhield Scholz Sylla van de gelijkmaker.

Ook na de pauze was de hoofdrol weggelegd voor de thuisploeg. Eupen-doelman Van Crombrugge hield eerst nog een poging van Dossevi uit doel met zijn voet, maar moest zich enkele minuten later een tweede keer gewonnen geven. Dossevi hield de bal binnen en Junior Edmilson trapte de 2-0 binnen.

Net zoals voor de pauze kreeg Belfodil opnieuw heel wat kansjes, maar scoren lukte niet. Ook niet vanop de stip wanneer Dossevi neerging in de zestien na een lichte duw van Abdulrahman. Eupen viel twintig minuten voor tijd ook met een man minder wanneer kapitein Luis Garcia een tweede gele kaart pakte.

Standard stevende zo af op een makkelijke overwinning en in het absolute slot van de match pikte Belfodil dan toch zijn goaltje mee. De Rouches winnen met 3-0 van Eupen en springen in het klassement naar de derde plaats.