KVO kan weer niet winnen buitenshuis

Bekijk de samenvatting vanaf 12:33

KV Oostende heeft voor de derde keer dit seizoen verloren op verplaatsing. De kustploeg ging in het Stade du Pays met 2-1 onderuit tegen Charleroi. De Carolo's kwamen voor de rust op voorsprong via Mamadou Fall. Na de pauze maakte Musona de gelijkmaker vanop de stip, maar Bedia bezorgde Charleroi alsnog de drie punten.

Charleroi – KV Oostende dat is een duel tussen twee ploegen die play-off 1 ambiëren. KVO kon dit seizoen nog niet winnen buitenshuis en wilde daar in het Stade du Pays proberen verandering in te brengen. Maar de verplaatsing naar Charleroi is altijd een lastige en het waren ook de Carolo’s die het heft in handen namen in eigen huis.

Na zes minuten kreeg Tainmont een uitgelezen kans op de openingsgoal, maar zijn poging ging voorlangs. Charleroi controleerde de partij, al kwam het niet verder dan enkele kleine kansjes via afstandsschoten. Aan de overkant probeerde Marusic het met een scherp schot, maar zijn poging ging voorlangs. KV Oostende speelde voor de rest slordig en dat werd nog voor de pauze afgestraft. Damien Marcq vond met een uitstekende dieptepas Fall en de Senegalees tikte de 1-0 voorbij Silvio Proto in doel.

Na de pauze kregen we eenzelfde spelbeeld waarbij Proto KV Oostende recht hield. Eerst hield de doelman van KVO een schot van Benavente uit zijn doel en even later voorkwam hij een owngoal van Tomasevic. Twintig minuten voor tijd voerde Charleroi de druk nog op, maar het was KVO dat langszij kwam vanop de stip. Musona werd aangelopen in de zestien en zette de daaropvolgende strafschop zelf om.

KV Oostende leek met een punt terug te keren naar de kust, maar Charleroi gaf zich niet gewonnen en reageerde meteen. Bedia tikte meteen na de gelijkmaker de winning goal binnen zo blijft het team van Felice Mazzu ongeslagen thuis. KV Oostende verliest voor de derde keer in vier wedstrijden op verplaatsing.