Schoofs trapt AA Gent naar zege tegen STVV

Bekijk de samenvatting vanaf 22:01

STVV heeft ei zo na een stunt verwezenlijkt in de Ghelamco Arena. De Truienaars hadden na de reguliere speeltijd een punt in handen, maar ex-Kanarie Rob Schoofs besliste daar in de toegevoegde tijd anders over. Hij krulde een vrijschop knap voorbij Dutoit in doel: 2-1. 

De eerste helft stond niet meteen bol van de doelpogingen. De Buffalo’s waren baas in het openingskwartier, maar kwamen niet in de buurt van Dutoit. De beste kans kwam er halverwege de eerste helft via Coulibaly: de Malinees knikte een vrijschop van ex-Kanarie Schoofs tegen de eerste paal. Schoofs ging wat later zelf zijn kans, maar Dutoit ving diens loeier in twee tijden klem. STVV kreeg geen kans bij elkaar gevoetbald en mocht zich vlak voor de rust gelukkig prijzen dat een nieuwe kopbal van Coulibaly rakelings naast waaide.

Ook meteen na de pauze bleek Coulibaly de gevaarlijkste Gentenaar. Eerst dwong hij Dutoit met een harde kopslag tot een reflex, nadien knikte hij het leer te zacht richting doel. Vlak voor het uur deed Perbet beter: de Fransman kopte een hoekschop (die er geen was) eenvoudig voorbij Dutoit. STVV creëerde geen doelgevaar en leek een vogel voor de kat, tot Peeters twintig minuten voor tijd een vrijschop wondermooi over de muur in doel krulde: 1-1. STVV rook bloed en vond z’n enthousiasme terug.

Heboren STVV

Het trok wat meer de kaart van de aanval, maar deed dat misschien wat te enthousiast. Kotysch gaf Rinne een beuk wanneer die de bal wou uitwerpen en mocht blij zijn dat Geldhof niet voor rood maar voor geel koos. Een minuut voor tijd wrong Bamba zich doorheen de Gentse defensie. Hij kon zijn schot onvoldoende kracht en precisie meegeven en schoof naast. AA Gent kwam niet meer in de buurt van Dutoit, maar hield de drie punten via een stilstaande fase alsnog thuis. Schoofs krulde in de 93ste minuut een vrijschop voorbij ex-ploegmaat Dutoit. Het doelpunt vieren liet hij uit respect voor zijn ex-team achterwege.

AA Gent klimt zo opnieuw op gelijke hoogte van Anderlecht en is derde. STVV blijft elfde in de stand, maar moet Lokeren wel naast zich dulden.