ESSEVEE ZORGT VOOR OMMEKEER IN MECHELEN

Bekijk de samenvatting vanaf 1:20

Zulte Waregem heeft in extremis gewonnen op het veld van KV Mechelen. De leider kwam nochtans 2-0 achter door doelpunten van Verdier en Croizet. Maar in een attractieve tweede helft boog Essevee het spel helemaal om. Twee goals van Lerager en een eerste doelpunt van Coopman zorgden voor de verdiende 2-3 overwinning.

Zulte Waregem kwam als het nummer één naar Mechelen, toch wel wat extra druk voor trainer Francky Dury. Ook voor de spelers zo te zien, want al in het begin van de match ging de verdediging van Zulte aan het klungelen. KVM-spits Verdier bedankte, mocht alleen op doelman Bossut afgaan en maakte het goed af. 1-0 na amper vijf minuten spelen.

Een goeie start van Mechelen in het eigen AFAS Stadion, het liep allemaal wat stroef bij de bezoekers. Pas na goed twintig minuten spelen, kwam er een eerste dubbele poging van Essevee. Eerst moest doelman Moris zich reppen op de inzet van Lerager. Net daarna was het schot van Leye iets te zwak om gevaarlijk te zijn.

Stilaan begon de competitieleider op dreef te komen, met kansen voor Lerager en Naessens, maar telkens zonder succes. Malinwa kon enkel nog dreigen via een snelle counter. Maar bij opnieuw mistasten achterin bij Zulte Waregem, strafte Croizet het foutje af. Een comfortabele 2-0 voorsprong aan de rust.

Toch kwam Zulte Waregem met nieuwe moed uit de kleedkamer en dat loonde meteen. Lerager kopte een voorzet van Kaya tegen de touwen, zo als vlug de aansluitingstreffer. De West-Vlamingen plots opnieuw helemaal in de wedstrijd. Een bedrijvige Lerager kwam nog oog in oog met doelman Moris, maar de Deen miste precisie. Toch viel de verdiende gelijkmaker via de voet van Sander Coopman. De vreugde werd compleet toen matchwinnaar Lukas Lerager een aantal minuten voor tijd de 2-3 tegen de netten schoot. Mechelen bleef met lege handen achter en verloor voor het eerst in zeven wedstrijden nog eens in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem blijft door de overwinning alleen leider in de competitie.