Waaslandderby eindigt onbeslist: 1-1

In een teleurstellende derby van het Waasland hebben Waasland-Beveren en Sporting Lokeren 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers kwamen op voorsprong via een strafschopdoelpunt van Ingason. Schrijvers zorgde vanaf de andere penaltystip voor de gelijkmaker.

Door een veelvoud aan overtredingen regende het vrije trappen in het openingskwartier, maar noch Waasland-Beveren noch Lokeren konden daar enig gevaar uit creëren. De eerste doelpoging kwam er wel via een stilstaande fase – hetzij een hoekschop-, maar De Sutter kon zijn hoekschop niet kadreren. Diezelfde De Sutter moest even later met dijblessure naar de kant. Leekens duidde Miric aan als vervanger. De Serviër speelde zich meteen in de kijker. Hij werd diep gestuurd door Terki, dribbelde zijn bewaker voorbij, maar trapte dan roekeloos naast. De thuisploeg kwam pas vlak voor de pauze opzetten. Schrijvers slalomde voorbij De Ridder en speelde knap Vanzo vrij. Die verstuurde op zijn beurt een gemeten voorzet naar Gano, maar knikte het leer tegen de binnenkant van de paal. Even later liet Schrijvers zich opnieuw opmerken. Met een knappe steekpass stuurde hij Vanzo doorheen de buitenspelval, maar die trof Copa op zijn weg.

Ook bij aanvang van de tweede helft trachtte Waasland-Beveren het laken naar zich toe te trekken. Schrijvers en Marquet probeerden het van ver, maar konden Copa niet in de problemen brengen. Ondanks de Beverse druk viel het doelpunt aan de overkant. Buatu kwam in de eigen zestien te laat inglijden bij Miric, Smet twijfelde niet en wees naar de stip. Skúlason nam zijn verantwoordelijkheid en tekende voor het eerste uitdoelpunt van Lokeren dit seizoen: 0-1. Vijf minuten voor tijd floot Smet ook aan de overkant een penalty. Hij zag een vermeende handsbal van Joao Carlos. Schrijvers plaatste de gelijkmaker naast Copa in doel: 1-1. 

Vreven geloofde nog in een driepunter, maar het slotoffensief van zijn elftal was een maat voor niets. Copa kon niet meer bedreigd worden, waardoor Waasland-Beveren en Sporting Lokeren de buit verdeelden: 1-1. Het is zo al tien seizoenen geleden dat (Waasland-)Beveren nog eens een Waaslandderby in eigen huis kon winnen.