Blijft Essevee aan de leiding?

We zijn acht speeldagen ver in de Jupiler Pro League 2016-2017 en Zulte Waregem staat fier bovenaan de rangschikking. Essevee heeft een puntje meer dan Anderlecht en probeert vanavond zijn leidersplaats met een week te verlengen op het veld van KV Mechelen.

Het duel tussen Malinwa en Zulte Waregem is er een tussen de nummers zeven en één in het klassement. Beide teams kenden een goede competitiestart en willen die lijn doortrekken. Malinwa kon twee speeldagen geleden voor het eerst dit seizoen thuis winnen en hoopt dat nu te herhalen tegen Essevee. De West-Vlaamse club gaat in Mechelen voor de negen op twaalf op verplaatsing.

Zulte Waregem kan daarvoor niet rekenen op Christophe Lepoint. De middenvelder is voor enkele weken out met een zware hersenschudding en schedelbreuk die hij opliep in de derby tegen KV Kortrijk. Yannick Ferrera kan opnieuw een beroep doen op verdediger Uros Vitas.

Nieuwe doelpuntenkermis?
KV Mechelen en Zulte Waregem staan voor de elfde keer in de geschiedenis tegenover mekaar Achter de Kazerne – tegenwoordig het AFAS Stadion. Van de voorbije tien wedstrijden kon Essevee er drie winnen en speelde het er vier keer gelijk. Vorig seizoen wonnen de mannen van Francky Dury na een doelpuntenkermis met 3-4.