Olivier Deschacht gewed op eigen match?

Voetballer Olivier Deschacht, al jarenlang speler bij Anderlecht, wordt verdacht van gokken op wedstrijden waarin hij zelf speelde. Dat bevestigt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. Het parket onderzoekt de zaak, de Belgische Voetbalbond wil eerst meer informatie inwinnen. Zijn club RSC Anderlecht geeft geen commentaar zolang het onderzoek loopt, maar Deschacht is niet opgenomen in de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Westerlo.

De speler heeft mogelijk tijdens het seizoen 2014-2015 op matchen gewed die hij zelf speelde. De opbrengsten van die weddenschappen liepen op tot zo'n 20.000 euro, zegt de Franstalige krant La Dernière Heure. Deschacht zou intussen verhoord zijn, de speurders stelden een proces-verbaal op dat werd overgemaakt aan het parket in Gent. 

Feiten ontkend
Anderlecht blijft zijn speler steunen en wil zich niet uitspreken over de zaak zolang het resultaat van het onderzoek niet gekend is. Olivier Deschacht werd verboden om openlijk te reageren op de affaire, maar uit zijn verhoor blijkt wel duidelijk dat hij de feiten ontkent.

Mogelijk heeft zijn broer, Xavier, het account van Deschacht gebruikt zonder dat hij dat wist. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat klopt. Tot dan hangt de speler een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 600.000 euro boven het hoofd. Als hij schuldig wordt bevonden, kan Deschacht ook geschrapt worden als speler door de Belgische Voetbalbond.

Voetbalbond
De Belgische Voetbalbond heeft nog geen officieel onderzoek geopend naar mogelijk gokgedrag van Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht. "We hebben deze ochtend via de media vernomen dat er een gerechtelijk onderzoek zou lopen", aldus Pierre Cornez. "Momenteel proberen we hier meer informatie over te krijgen, maar tot nu toe is er vanuit de KBVB nog geen officieel onderzoek opgestart", verduidelijkte hij.

Anderlecht wacht af
De club van Deschacht, RSC Anderlecht, houdt de boot voorlopig af en wacht het onderzoek af. Op de website van de club staat: "De directie van RSC Anderlecht werd in de loop van vorige week op de hoogte gesteld door Olivier Deschacht zelf dat er een strafonderzoek tegen hem loopt", meldt Paars-Wit zaterdagvoormiddag op de clubwebsite.

"Tijdens dat onderhoud heeft de speler de feiten ontkend. De club heeft nota genomen van de versie van de speler en wacht de afloop van het strafonderzoek af. De club zal geen commentaar geven over de zaak zolang het onderzoek loopt." Toch raakte vandaag bekend dat Deschacht niet is opgenomen in de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Westerlo.