Club wint, 100e voor Vossen

Bekijk de samenvatting vanaf 0:23

Club Brugge heeft na drie uitnederlagen nog eens kunnen winnen buitenshuis. De landskampioen zette op Le Canonnier Moeskroen opzij met 0-3. Jelle Vossen maakte zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse, José Izquierdo maakte de andere twee doelpunten.

Drie wedstrijden op rij verloor Club Brugge op verplaatsing. Tegen Moeskroen wilde de landskampioen daar verandering in brengen. Jelle Vossen kreeg in de spits de voorkeur op Diaby en kreeg zo de kans om zijn honderdste doelpunt in de Jupiler Pro League te maken en dat deed hij ook. Alleen liet de lijnrechter het feestje niet doorgaan. De goal werd afgekeurd voor buitenspel, maar de herhaling toonde dat dat onterecht was.

Geen vroege openingsgoal dus, maar Club voerde de druk op. Blauw-zwart eiste de bal op en na een kwartier trapte José Izquierdo een voorzet van Timmy Simons in een tijd binnen. Na de 0-1 werd de wedstrijd even stilgelegd. Door een vuurpijl ontstond er een enorme rookontwikkeling in het stadion waardoor spelen onmogelijk was. Na een viertal minuten rolde de bal weer op Le Canonnier en Club Brugge leek uit zijn ritme. Moeskroen van zijn kant kwam opzetten, maar scoren lukte niet.

Meteen na de pauze probeerde Viola de aansluitingstreffer te maken voor Moeskroen, maar hij wilde het te mooi doen. Zijn omhaal ging volledig de mist in. Club Brugge nam nadien de controle over de wedstrijd weer helemaal over en Izquierdo verdubbelde de voorsprong van de landskampioen met zijn tweede van de avond.

Dan toch nummer 100
Na zijn afgekeurde goal in het begin van de match ging Jelle Vossen vol voor zijn honderdste competitiedoelpunt in België, maar de bal wilde aanvankelijk maar niet in doel. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Claudemir kopte een hoekschop tot bij de spits en die knalde de 0-3 tegen de netten.

Een historische match dus voor Vossen en eentje voor Club om met positieve energie weer naar de Champions League te gaan. Club wint voor het eerst in vier wedstrijden op verplaatsing en Butelle heeft nog eens een clean sheet te pakken. In de stand springt de landskampioen voorlopig naar de derde plaats, Moeskroen blijft in de onderste gelederen van het klassement.