Jelle Vossen op zoek naar 100e goal in JPL

Moeskroen en Club Brugge openen vrijdagavond de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Voor Jelle Vossen wordt deze match wellicht extra speciaal, want de spits kan zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse maken.

Tien seizoenen is het geleden dat Vossen zijn allereerste competitiegoal maakte. Roeselare was de club die als eerste kennis maakte met de jonge spits van Racing Genk. Na een uitleenbeurt aan Cercle Brugge, waren het vooral de Limburgers die konden genieten van de doelpuntenmachine Jelle Vossen. In totaal maakte hij 77 competitiedoelpunten in het shirt van Genk. Bij Cercle was hij goed voor zes goals.

Na enkele uitstappen naar Middlesbrough en Burnley maakte Vossen vorige zomer de overstap naar Club Brugge, maar daar is zijn neus voor doelpunten minder nauwkeurig dan die vroeger was. Vorige week kon Vossen zijn eerste twee treffers van dit seizoen maken, beide vanop de stip. Die brachten zijn teller op 99. Tegen Moeskroen gaat hij op zoek naar nummer honderd in de Jupiler Pro League.

Voor Club Brugge staan er tegen Moeskroen opnieuw drie belangrijke punten op het spel. Blauw-zwart kon vorige week eindelijk nog eens winnen na drie nederlagen en een gelijkspel, maar staat in het klassement nog altijd maar op de negende plaats. "Wij moeten proberen weer punten te pakken", zegt trainer Michel Preud'homme. "In de eerste plaats met dezelfde mentaliteit als de afgelopen week en we moeten hopen dat we op sommige momenten heel goed in ons spel komen. Maar eerst punten pakken. Als het moet op karakter, dan kan het op karakter voor mij."

In de Croky Cup wist Club zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar de landskampioen kwam eerst weer op achterstand. Dat vermijden en een eerste clean sheet pakken in zeven wedstrijden worden dan ook twee bijkomende doelstellingen. Ook Moeskroen kon zich dinsdag plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België, maar had daar veel meer moeite mee. De Henegouwers hadden strafschoppen nodig tegen amateurclub Dessel Sport.

Opnieuw stunt voor Moeskroen?
De match van vanavond is nog maar de derde confrontatie tussen de fusieclub en de landskampioen. Twee seizoenen geleden won Club Brugge makkelijk met 1-4, maar vorig seizoen stuntte Moeskroen met 2-1.

Club Brugge kan straks opnieuw rekenen op Laurens De Bock. De linksback keert na twee speeldagen schorsing terug in de selectie. Gedoz is er dan weer niet bij, hij is nog niet hersteld van een kniestoot tegen de bil dinsdag. Verder kan Club niet rekenen op langdurig geblesseerden Bjorn Engels, Lior Refaelov en Brandon Mechele.