Kompany out maar blessure "valt mee"

Vincent Kompany is niet hervallen in een oude blessure, maar heeft last van spiervermoeidheid in de liesstreek. Hoe lang hij out is, is nog niet duidelijk. Dat meldt zijn club Manchester City op haar website.

Voor Kompany was de wedstrijd van woensdag zijn rentree na meer dan vier maanden blessureleed. Onze landgenoot speelde een goede match, maar moest nog voor het eindsignaal het veld verlaten met pijn in de bil. Test wijzen uit dat het om een probleem in de liesstreek gaat. 

“Hij krijgt verzorging aan de lies, maar we weten nog niet wanneer hij zal terugkeren. Het positieve nieuws voor Kompany en City is dat de blessure geen herhaling is van de kuitproblemen waar hij vorig seizoen al zoveel last van had”, zegt Man City. De volgende dagen zullen extra onderzoeken meer duidelijkheid moeten scheppen. 

Kompany is ook bij zijn ploegmaats in Wales gebleven, want Manchester City speelt er zaterdag opnieuw tegen Swansea - nu voor een competitiewedstrijd. Raheem Sterling stuurde via Snapchat een video de wereld in waarin hij de draak steekt met Kompany. Ondanks zijn blessurezorgen kon onze landgenoot er goed mee lachen.