Harbaoui trapt RSCA naar achtste finales

Het was bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar Anderlecht bekert dan toch een ronde verder. In de zestiende finales raakte het niet zonder moeite voorbij OH Leuven. Het versloeg de Leuvenaars met het kleinste verschil: 1-0.

Voor wie last heeft van slaapstoornissen, was de eerste helft een uitstekend medicijn. Het ontbrak de partij voor de pauze aan spanning, snelheid, kansen en vooral goed voetbal. Anderlecht was enkel in de openingsfase gevaarlijk. Obradovic haalde na drie minuten de achterlijn, maar zijn voorzet werd voor doel door Kindermans weggewerkt. De beste kans volgde vijf minuten later voor Acheampong. Harbaoui kopte de bal door tot bij de aanstormende Ghanees, maar die joeg het leer van dichtbij onbesuisd over. Bij OH Leuven was Emilio Ferrera het meest opvallende figuur. De coach kreeg het aan de stok met de vierde scheidsrechter en werd verzocht om de rest van de wedstrijd vanuit de tribunes te volgen.

De tweede helft was er een van betere kwaliteit. Meteen na de pauze testte Casagolda met een harde vrije trap de vuisten van reservedoelman – én debutant – Frank Boeckx. Nog voor het uur scoorde Anderlecht. Stanciu duwde de bal slim door tot bij Harbaoui, die tussen twee Leuvense verdedigers in de 1-0 onder Gillekens in doel schoof. Anderlecht wilde snel een tweede doelpunt, maar op een afstandsschot van Stanciu na kon het Gillekens niet bedreigen. Het verloor even later zelfs gelegenheidskapitein Dendoncker die voor een haakfout op Azevedo zijn tweede gele kaart kreeg. 

De wedstrijd kabbelde zonder al te grote kansen voort naar z'n ontknoping. Anderlecht zocht bij mondjesmaat naar de 2-0, maar vreesde met z'n tienen voornamelijk een dodelijke counter van OH Leuven. Die kwam er niet, waardoor de Brusselaars ook voor de achtste finales van de Croky Cup in de trommel gaan.