Yaya Touré stopt als international

Yaya Touré zal het shirt van de Ivoriaanse nationale ploeg niet meer dragen. De middenvelder van Manchester City heeft beslist om een punt te zetten achter zijn carrière als international, zo laat hij weten op zijn website.

“Sommige beslissingen zijn moeilijk te nemen”, schrijft Touré. “Maar het is tijd dat ik de fakkel doorgeef aan de jeugd. Na veertien jaar bij de Olifanten komt mijn avontuur bij de Ivoriaanse nationale ploeg ten einde. Ik bedank alle supporters, al mijn fans.”

De 33-jarige Touré debuteerde in 2004 bij de nationale elf van Ivoorkust. In totaal speelde hij 102 interlands, waarin hij negentien doelpunten maakte, en was hij actief op het WK van 2006, 2010 en 2014. Hij vertegenwoordigde zijn land ook zes keer op de Afrika Cup, die hij in 2015 ook won.

Op clubniveau ligt Yaya Touré nog altijd onder contract bij Manchester City. Hij speelt er sinds 2010, maar krijgt sinds de komst van trainer Guardiola amper nog speelminuten. De viervoudig Afrikaanse speler van het Jaar begon zijn profcarrière in ons land, bij Beveren, en speelde nadien nog bij Metalurg Donetsk, Olympiakos, AS Monaco en FC Barcelona.