Hoogdag voor de Red Flames

De Red Flames beleven vandaag een hoogdag. Deze avond spelen ze om 19u hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland en daar zullen maar liefst 7.000 supporters aanwezig zijn. Onze Belgische voetbalvrouwen zijn dan ook populairder dan ooit, want volgende zomer staan ze voor de allereerste keer op een EK-eindronde.

Afgelopen weekend kregen de Red Flames te horen dat ze zeker waren van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Dat vindt plaats in Nederland van zestien juli tot en met zes augustus volgend jaar. Het is een historische prestatie voor onze Belgische voetbalvrouwen.

Straks gaan ze voor groepswinst tegen Engeland en op het EK zelf willen ze tonen dat België daar niet zonder reden staat, benadrukt bondscoach Ives Serneels. “In Nederland willen we tonen dat ons land echt wel op de kaart van het vrouwenvoetbal moet staan.”

Tegen Engeland willen de Red Flames de supportersharten helemaal veroveren en daarom gaan ze ook vol voor de winst. In Engeland speelden onze landgenotes 1-1 gelijk en dus willen de Engelse dames revanche nemen voor dat puntenverlies. “Maar we gaan ons zeker niet laten doen”, verzekert Tessa Wullaert.