Oranje-international heeft hartprobleem

Slecht nieuws voor Sunderland-speler Patrick van Aanholt. De Nederlandse international heeft problemen aan zijn hart. Dat maakte zijn coach David Moyes dinsdag bekend. Van Aanholt werd zondag kort voor de aftrap tegen Tottenham nog uit de basisploeg gehaald.

De 26-jarige linksback kreeg tijdens de opwarming van ploegmaat Jason Denayer te horen dat hij uit de ploeg verdween en dat tot zijn eigen grote verbazing. Denayer nam ook zijn plaats in, in de basis. Het was niet duidelijk waarom David Moyes die beslissing nam. Dinsdag gaf de coach meer uitleg.

Sunderland kreeg pas drie kwartier voor de aftrap tegen Tottenham een bericht van de Engelse voetbalbond. Daarin gaf de FA het advies aan Sunderland om van Aanholt niet te laten voetballen vanwege de uitkomst van een cardiologisch onderzoek. Wat de Nederlander precies mankeert aan het hart is niet duidelijk.

Patrick van Aanholt speelt sinds de zomer van 2015 bij Sunderland. Daarvoor was hij actief bij onder meer Vitesse, Coventry City, Leicester City en Newcastle. Telkens werd hij uitgeleend door Chelsea. De linksback werd ook al zes keer opgeroepen voor de Nederlandse nationale ploeg.