Keert Courtois terug naar Spanje?

“Toen ik Spanje verliet, wist ik dat ik op een dag zou terugkeren.” Dat zegt Thibaut Courtois in een interview met het Spaanse Marca. Het sluitstuk van Chelsea lijkt zo te zinspelen op een terugkeer naar de Spaanse eerste klasse.

Voor Thibaut Courtois hebben Spanje en Atlético Madrid een speciale plek in zijn hart. Onze nationale nummer één speelde van 2011 tot 2014 bij Los Colchoneros en in die drie seizoenen zou hij er de Europa League, UEFA Super Cup, Spaanse beker én Primera Division winnen.

“Die drie jaar bij Atlético hebben me tot de doelman gemaakt die ik nu ben. Ik heb er geleerd dat het team het belangrijkste is. Je wint pas titels wanneer elke speler zich volledig geeft voor zijn ploegmaats. Dat is ook hoe Atlético is. Toen afscheid nam van de club, had ik het heel moeilijk. Ik heb zelfs gehuild. Atlético is een echte familieclub en ik voel nog steeds hun genegenheid.”

Nu staat Courtois al twee jaar onder de lat bij Chelsea, waar hij ook gelukkig is, maar wanneer zijn contract er afloopt, wil hij misschien wel terug naar Spanje. “Ik heb nog een contract voor de drie volgende seizoenen bij Chelsea. Wanneer ik in 2018 in mijn laatste jaar van de overeenkomst zit, zal ik zien of het beter is dat ik blijf of vertrek.

“Ben half Spaans”
Ook al zit Courtois nu al twee jaar in Londen, toch voelt hij zich nog steeds een halve Spanjaard. Zijn liefdesrelatie met Marta Dominguez – waarmee hij ook al een dochtertje heeft – zal daar ook voor iets tussen zitten. “Vanaf de eerste minuut werd ik verliefd op het Spaanse volk en hun levenswijze. Thuis eet ik ’s avonds nog altijd laat, hou ik een siësta en kijk ik vaak naar de Spaanse televisie."