Witsel valt uit maar "het komt in orde"

Zenit Sint-Petersburg heeft maandagavond Rubin Kazan makkelijk opzij gezet met 4-1. Rode Duivel Axel Witsel begon aan de wedstrijd, maar viel na negentien minuten geblesseerd uit. Via Twitter laat hij weten dat de schade lijkt mee te vallen.

De 27-jarige Witsel incasseerde al vroeg in de match een trap op de enkel en moest naar de kant. Na afloop van de wedstrijd liet hij via Twitter weten dat het niet al te erg is. “Het komt wel in orde, het was niet meer dan een stevige trap.”

Witsel was de enige Rode Duivel die in de basis startte bij Zenit. Voor Nicolas Lombaerts was er alleen maar plaats op de bank. Sinds Zenit hem de afgelopen transferperiode toch nog in Rusland hield, speelde de 31-jarige verdediger nog geen minuut. Bij de bezoekers mocht Maxime Lestienne bij de rust invallen. Hij kreeg in het slot van de match een gele kaart.

Na zeven speeldagen in de Russische eerste klasse staat Zenit Sint-Petersburg op de derde plaats. Het heeft vijftien punten, vier minder dan leider Spartak Moskou. Rubin Kazan zakt naar de twaalfde plek met amper zes punten.