Raman kopt Standard naar winst

Bekijk de samenvatting vanaf 23:10

Standard heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd onder de nieuwe trainer Aleksandar Jankovic gewonnen. De Rouches wonnen met 0-1 op het veld van Lokeren en zo pakt Jankovic zes op zes. Voor Lokeren is het al de vijfde nederlaag van het seizoen in zeven wedstrijden. 

De mannen van Georges Leekens en Aleksandar Jankovic maakten er een leuk wedstrijdbegin van op Daknam. Vooral de Rouches begonnen overtuigend en creëerden enkele kansjes, maar echt gevaarlijk waren die niet. De grootste kans voor Lokeren was een vrije trap van Coelho die door Gillet uit doel werd gehouden. Het openingskwartier was aangenaam, maar het niveau zakte nadien zienderogen. Het spel werd rommelig en beide ploegen kwamen amper nog in de buurt van het doel.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, maar stelselmatig nam Standard het initiatief om toch die openingsgoal te maken. Raman, Belfodil en Laifis vonden eerst nog Copa en het doelkader op hun weg naar de voorsprong, maar twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Benito Raman kopte de Rouches op voorsprong.

Standard controleerde de wedstrijd. Lokeren van zijn kant speelde inspiratieloos en verliest zo al voor de vijfde keer dit seizoen. In de stand staat de Club uit het Waasland op de veertiende plaats, Standard klimt naar de vierde plek en heeft vier punten minder dan leider Zulte Waregem.