Administratieve fout houdt Scholz van veld

Een opvallende afwezige in de selectie van Standard voor de match tegen Lokeren. De naam van Alexander Scholz was nergens te bespeuren en dat kwam door een administratieve blunder.

Scholz is normaal gezien een vaste waarde in de basis bij Standard. Vorige week was hij geschorst tegen Racing Genk, maar voor de confrontatie met zijn ex-ploeg rekenden de Rouches opnieuw op hem. Tot ieders verbazing stond hij niet op het wedstrijdblad tegen Lokeren en dat was niet de bedoeling.

Na de transferperiode moesten clubs een lijst doorgeven met spelers die het laat spelen in de Jupiler Pro League. Teams mogen kiezen of ze die lijst een keer definitief doorgeven of elke speeldag opnieuw. Omdat Scholz de voorbije match niet mocht spelen wegens schorsing stond hij toen niet op die lijst en de mensen die die lijst opnieuw moesten invullen waren zijn naam daardoor vergeten voor de match tegen Lokeren.

Volgende week tegen Eupen is de Deense verdediger er normaal gezien opnieuw bij, tenzij er natuurlijk weer zo’n administratieve blunder wordt gemaakt.