"We verliezen vandaag van de ref"

Dimitri De Condé feliciteerde Anderlecht met de overwinning tegen KRC Genk, maar hield toch een wrange nasmaak over aan de wedstrijd tegen paars-wit. De technisch directeur van de Limburgers vond dat scheidsrechter Lardot een te grote invloed had op de wedstrijd.

“Als voetballiefhebber doet mij dat pijn”, startte De Condé zijn betoog. “Als je ziet dat Pozuelo een rode kaart krijgt. Hij schuift gewoon weg. De eerste was ook twijfelachtig. Jongens als Pozuelo worden altijd geviseerd. Hij krijgt trappen langs alle kanten en reageert nooit. Als hij dan twee keer een lichte overtreding maakt hij krijgt hij rood. Dat soort jongens worden niet afgeschermd.”

“Ook de eerste fase, waarbij er een fout is van Ndidi ... De ref staat er één meter vanaf. Dan kan je zeggen: ofwel is hij dan slechte wil ofwel is hij onbekwaam. Dan hoop ik dat hij het tweede is.”

“Verliezen van de ref

Ook Genk-coach Peter Maes was niet te spreken over de prestatie van Lardot: “We verliezen vandaag niet van Anderlecht, maar van de ref. Ik hoef de fases niet te herbekijken. Het is niet de eerste keer dat wij ons dit seizoen bekocht voelen door de refs. Wat is er aan de hand? Misschien proberen wij iets te goed voetbal te brengen.”

Voor de rode kaart van Pozuelo zat Maes hoog. “Pozuelo schuift weg. Als scheidsrechter moet je voelen dat dit geen gele kaart is. Ze moeten consequent zijn in die foutjes. Als alles geel is, dan gaan we minivoetballen op een groot veld. Deze wedstrijd had heel veel kwaliteit, maar één iemand beslist om de wedstrijd in een richting te laten draaien.”