RSCA wint zinderende topper

Bekijk de samenvattingvanaf 1:14

Anderlecht heeft in de Luminus Arena de topper tegen Racing Genk gewonnen met 0-2. De wedstrijd werd een match op het hoogste niveau met een spervuur aan kansen voor vooral de thuisploeg, maar na de openingsgoal van Kara en de tweede gele kaart voor Pozuelo ging Genk kopje onder. Uiteindelijk zouden de Limburgers nog met negen eindigen. RSCA blijft na deze winst in het spoor van Zulte Waregem.

De match tussen Racing Genk en Anderlecht was vooraf al een interessante affiche op papier. Genk verloor dit seizoen nog niet in eigen huis en paars-wit verloor zelfs nog geen enkele match. In een sfeervolle Luminus Arena kwam de thuisploeg al in de eerste minuut bijna op voorsprong. Karelis mocht op wandel door de verdediging van Anderlecht en wanneer de bal bij Susic kwam, trapte hij die via de benen van Davy Roef tegen de paal. RSCA reageerde meteen met een schot van kapitein Hanni dat naast ging.

Beide ploegen hadden er duidelijk zin in en het tempo lag daardoor ook hoog. Vooral het niveau van de thuisploeg was meer dan positieve reclame voor het Belgische voetbal. Susic kreeg na zijn eerste poging nog enkele kansen op het openingsdoelpunt, alleen stond Roef steeds in de weg. Maar de grootste kans was voor Karelis die oog in oog met de Anderlecht-goalie de bal naast stiftte. Paars-wit prikte nog enkele keren tegen via onder meer Hanni, maar doelpunten vielen er niet in een spektakelrijke eerste helft.

Eindelijk valt doelpunt
Na een zinderende eerste 45 minuten lag het tempo na de pauze aanvankelijk wat lager. Maar lang duurde het niet of beide teams vonden weer hun weg naar doel. Het doelhout weerhield zowel Stanciu als Buffel eerst nog van de openingsgoal, maar na 64 minuten was het dan toch raak. Na een licht gefloten vrije trap voor Anderlecht trapte Kara de 0-1 in doel.

Genk kopje onder
Woede bij de thuisploeg die na de achterstand ook nog eens met tien kwam te staan. Pozuelo gleed ongelukkig weg en had zo het been van Spajic mee. De Spanjaard had al geel achter zijn naam staan wegens protest bij het doelpunt van Kara en moest zo vroegtijdig gaan douchen.

Genk leek na het tegendoelpunt en de rode kaart de kluts kwijt en Hamdi Harbaoui besliste de wedstrijd helemaal voor Anderlecht. In een tijd trapte hij een voorzet van Capel binnen: 0-2. Uiteindelijk zou de thuisploeg nog met negen eindigen. Ook Colley kreeg een tweede gele kaart wegens handspel.

RSCA ongeslagen
Anderlecht blijft zo na zeven speeldagen ongeslagen in de Belgische competitie en blijft in het spoor van Zulte Waregem. Paars-wit staat tweede met een puntje minder dan Essevee. Genk zakt naar een voorlopig negende plaats met 10 op 21.