Essevee wint derby en blijft alleen leider

Bekijk de samenvatting vanaf 13:53

Zulte Waregem heeft in het eigen Regenboogstadion de derby tegen KV Kortrijk gewonnen. Essevee haalde het met 2-1 en blijft zo alleen leider in de Jupiler Pro League. Voor Zulte Waregem is het de beste competitiestart ooit in eerste klasse.

De zenuwen stonden strak gespannen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar in het zuiden van West-Vlaanderen en dat was ook te zien op het veld. Veel kansen creëerden Essevee en Kortrijk aanvankelijk niet, overtredingen werden er langs beide kanten wel begaan.

De thuisploeg kwam na 36 minuten ook op voorsprong. Leye speelde de bal slim naar Cordaro die meteen aflegde voor Kaya. De assistkoning van vorig seizoen trapte de 1-0 hard in doel. Lang kon Zulte Waregem niet genieten van die voorsprong want vier minuten later stond het alweer gelijk via Idriss Saadi. Voor de Fransman was het al zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Ook na de pauze bleef het een intense wedstrijd tussen Essevee en de Kerels. Het spelniveau lag niet zo hoog, maar de kansjes bleven voor de thuisploeg. Die zag Christophe Lepoint na een uur uitvallen. De middenvelder botste met zijn hoofd tegen dat van Goutas en bleef groggy op de grond liggen. Uiteindelijk moest hij ook gewisseld worden.

Een kwartier voor tijd besliste kapitein Mbaye Leye de wedstrijd met een knappe vrije trap, al kreeg hij wel wat hulp van Kortrijk-doelman Kaminski. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de 3-1, maar die kwam er niet meer. Zulte Waregem blijft zo winnen in eerste klasse en staat na zeven speeldagen alleen aan de leiding met zestien punten. Kortrijk staat zesde met 11 op 21.