STVV wint met 4-1 dankzij Boli en Bamba

Bekijk de samenvatting vanaf 24:35

STVV heeft vanavond een heel belangrijke overwinning gepakt tegen Waasland-Beveren. Gano bracht Waasland-Beveren nog op voorsprong. Maar Yohan Boli en Jonathan Bamba scoorden allebei twee doelpunten. STVV wint zo verdiend met 4-1 van Waasland-Beveren. 

Sint-Truiden en Waasland-Beveren hadden allebei nog maar één keer gewonnen in de competitie. Ze gingen vanavond dan ook op zoek naar een broodnodige tweede zege. En STVV was al snel dicht bij een doelpunt. De kopbal van Ruben Fernandes  werd door Jans in hoekschop gewerkt. Het antwoord van Waasland-Beveren volgde al snel. Een eerste schot van Schrijvers ging nog over het doel. Maar enkele minuten later was het raak voor de bezoekers. Djene gaf de bal heel gemakkelijk weg. Gano kon daar van profiteren en knalde de bal voorbij Dutoit. 0-1 voor de Waaslanders en STVV op achtervolgen aangewezen. Het was lang wachten op een grote kans van de thuisploeg, maar vijf minuten voor de rust was daar plots Boli. De Franse spits stond voor het eerst in de basis na langdurig blessureleed, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Hij miste onbegrijpelijk van kortbij.

STVV begon scherp aan de tweede helft. Al na vijf minuten bewees Boli dat hij wel degelijk een vlotscorende spits is. De Fransman stond helemaal alleen aan de tweede paal en trapte de gelijkmaker binnen. Boli was nu helemaal ontketend want een minuut later stond hij alweer aan het kanon. Op twee minuten tijd ging STVV van 0-1 achter naar een 2-1 voorsprong. Twintig minuten voor tijd mocht Boli gaan rusten. Zijn vervanger was de Duitser Proschwitz. Die stond nog maar luttele seconden op het veld wanneer hij de 3-1 leek binnen te koppen. Maar scheidsrechter Geldhof keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Waasland-Beveren kon er maar weinig tegenover zetten. De grote kansen bleven uit. Het was zelfs nog STVV dat de voorsprong kon vergroten. Bamba knalde de bal knap overhoeks binnen. En een paar minuten later kon ook Bamba z'n tweede van de avond maken. 4-1 voor STVV, een tweede zege van het seizoen en een verdiende driepunter tegen de Waaslanders.