Moeskroen wint zespuntenmatch

Moeskroen heeft de eerste zespuntenmatch van het seizoen winnend afgesloten. Het won met 1-3 op het veld van Westerlo. Na een evenwichtige eerste helft met veel doelpunten, zakte Westerlo weg in de tweede helft door de domme 2de gele kaart van Henkens. Het debuut van Jacky Mathijssen bij Westerlo was er dus één in mineur. 

Het was een slordige openingsfase van beide ploegen. De match ontplofte wel al in de 12de minuut dankzij Stojanovic die de score opende voor Moeskroen met een knap schot in de rechter winkelhaak. Het antwoord van Westerlo liet niet lang op zich wachten, in de 20ste minuut maakten ze gelijk via een kopbal van Manias. Moeskroen kwam amper 4 minuten later opnieuw op voorsprong via alweer een mooie goal, ditmaal via Trezeguet. Ruststand 1-2.

Het begin van de tweede helft werd ontsierd door de domme 2de gele kaart van Robin Henkens. Hij kreeg z’n tweede gele kaart nadat hij een uittrap van Moeskroen-doelman Delac afblokte. 10 minuten later volgde de 1-3 al van Moeskroen met een kopbal van Simic. Westerlo probeerde daarna nog mee te voetballen, maar Moeskroen gaf de match niet meer uit handen. Glen De Boeck & Moeskroen behalen zo een heel belangrijke overwinning en lopen vijf punten uit op Westerlo.