Club wint, maar overtuigt nog niet

Bekijk de samenvatting vanaf 0:40

Club Brugge heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. In het eigen Jan Breydelstadion zette de landskampioen Eupen opzij met 3-2, maar echt overtuigend ging dat niet.

Vijf wedstrijden al was het al geleden dat Club Brugge nog eens kon winnen. De competitiestart ging volledig de mist in en woensdag maakte blauw-zwart een pijnlijke rentree in de Champions League tegen Leicester City. Tegen promovendus Eupen moest er hoe dan ook gewonnen worden om het vertrouwen terug te winnen, maar de match begon dramatisch voor de landskampioen. Al na negen minuten stond het 0-1 voor de bezoekers. Henry Onyekuru kreeg alle tijd en ruimte van de Club-verdediging om te schieten en zette zijn team zo op voorsprong.

Bij Club Brugge waren ze nog niet wakker en het duurde een tijdje eer ze het tegendoelpunt konden rechtzetten. Izquierdo schoot eerst nog in het zijnet en een poging van Jelle Vossen werd door doelman Van Crombrugge uit doel gehouden, maar iets voor het half uur kwam er dan toch de gelijkmaker. Ricardo van Rhijn werd door Al-Abdulrahman onderuit gehaald in de zestien, Jelle Vossen trapte de daaropvolgende strafschop perfect binnen: 1-1.

Club Brugge eiste nadien de bal op, maar deed daar maar weinig mee. Nog voor de rust wilden beide ploegen graag een strafschop. Onyekuru werd door Van Rhijn vastgehouden in het strafschopgebied en aan de overkant zag Hans Vanaken handspel door Diallo. Luc Wouters zag er twee keer geen penalty in.

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig spektakel. Vormer en Van Rhijn probeerden vanop afstand de forcing te voeren maar de 2-1 kwam er uiteindelijk na 64 minuten dankzij een kopbaldoelpunt van Denswil. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 3-1 na een nieuwe strafschop voor de landskampioen. Jelle Vossen werd neergehaald en trapte de penalty zelf binnen.

Eupen gaf zich niet zomaar gewonnen en kreeg zelf ook nog een strafschop na een fout van Butelle. Luis Garcia trapte de 3-2 binnen en in de toegevoegde tijd begonnen de bezoekers nog aan een slotoffensief. Scoren lukte echter niet meer en zo kan Club Brugge na twee nederlagen en een gelijkspel nog eens winnen in de competitie.