Derby met leidersplaats als inzet

Het is een altijd geladen derby, die in het zuiden van West-Vlaanderen. Deze keer is de match tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk nog extra speciaal, want de inzet is de leidersplaats in de Jupiler Pro League.

Essevee staat na zes wedstrijden fier aan de leiding met dertien punten op achttien. Dat zijn er twee meer dan Kortrijk, dat zesde staat. Beide ploegen zijn dus goed begonnen aan het nieuwe seizoen en zijn ook trefzeker. In totaal maakte Zulte Waregem al twaalf doelpunten, de Kerels troffen al tien keer raak. Dat weerspiegelen ze ook in het klassement van de Gouden Stier. Hervé Kage is daarin de leider met vier goals, Mbaye Leye en Idriss Saadi staan op de plaatsen drie en vijf met ook al vier doelpunten.

De wedstrijd van zaterdagavond wordt de twaalfde derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk in Waregem, waarvan de elfde in eerste klasse. Zeven keer ging de winst naar de thuisploeg en twee keer waren de drie punten voor KV Kortrijk. De laatste zege van de Kerels in Waregem dateert wel al van acht mei 2010.

Dat de derby leeft bij de achterban van beide ploegen werd deze week al duidelijk. Een supporter van KVK herwerkte het verkeersbord ter hoogte van de afrit Waregem op de E17 tot de afrit Boeregem.