Vindt Club vertrouwen terug tegen Eupen?

Neen, het gaat niet goed met landskampioen Club Brugge. In de Jupiler Pro League staat blauw-zwart pas tiende met amper zeven punten uit zes wedstrijden en woensdag ging het in eigen stadion pijnlijk onderuit tegen Leicester City in de Champions League. Tegen promovendus Eupen probeert Club het vertrouwen weer terug te vinden.

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat Club Brugge Eupen ontvangt in het Jan Breydelstadion. Hun enige voorafgaande confrontatie werd in september 2010 makkelijk gewonnen door Club met 4-0, met dank aan onder andere twee doelpunten van Vadis Odjidja.

Verwacht wordt dat het vanavond minder vlot zal verlopen. Eupen staat in het klassement elfde en heeft evenveel punten als Club, maar speelde onder andere gelijk tegen Anderlecht en won van KV Oostende. Het maakte in totaal ook al twee doelpunten meer dan de landskampioen. Eupen scoorde dit seizoen al acht keer, Club nog maar zes.

Sterkhouders out
Naast het gebrek aan vertrouwen moet Club Brugge het ook zonder sterkhouders Lior Refaelov en Bjorn Engels doen. Die eerste is al een tijdje out, Engels blesseerde zich deze week tegen Leicester aan de schouder en kan tot nieuwjaar niet meer spelen. Vrijdag onderging hij een operatie aan de schouder en meteen daarna klonk hij alweer strijdlustig. Getuige dit bericht op zijn Twitter-pagina.

Butelle blijft in basis
Het uitvallen van Engels is een serieuze domper voor de landskampioen en daarnaast heeft ze met Ludovic Butelle ook een doelman onder de lat staan die de voorbije weken heel wat steken liet vallen. Toch moet hij niet vrezen voor zijn basisplaats, zegt Michel Preud’homme. "Een keeper vervang je niet zo snel als een andere speler." 

Preud’homme zoekt ondertussen naar de oorzaak van de vertrouwenscrisis bij zijn team. Bekijk hier wat hij allemaal te zeggen had op zijn wekelijks perspraatje.