Ferrera begint met gelijkspel bij KVM

Bekijk hierboven het ruime matchverslag.

Yannick Ferrera is met een gelijkspel tegen zijn ex-ploeg Charleroi begonnen als trainer van KV Mechelen. Malinwa speelde op Mambourg 0-0 gelijk en eindigde met negen, maar pakt voor het eerst sinds 30 oktober 2013 nog eens punten in Charleroi.

Voor KV Mechelen was deze match in en tegen Charleroi het begin van een nieuw tijdperk. Trainer Yannick Ferrera stond enkele dagen na zijn aanstelling als coach voor het eerst in de dug-out bij Malinwa en hij zag hoe zijn team het alles behalve makkelijk had tegen de Carolo’s.

Charleroi eiste van bij het begin van de match de bal op en kreeg al vroeg in de wedstrijd een uitgelezen kans op de openingsgoal. David Pollet trof het doelhout en even later eindigde een schot van N’Ganga in het zijnet. Na twintig minuten kwam KV Mechelen beter in de wedstrijd, maar verder dan een schot van Croizet op Penneteau raakten de bezoekers niet. Charleroi nam het commando al snel weer over en Mechelen kon rekenen op doelman Moris om de netten schoon te houden.  

De thuisploeg domineerde zo voor de pauze, na de koffie verliep het spel bij beide ploegen wat slordiger. De kansjes waren wel opnieuw voor Charleroi, maar scoren lukte niet. KV Mechelen was een keer dichtbij een doelpunt, maar Mats Rits raakte de bal slecht. De bezoekers zouden de wedstrijd uiteindelijk nog met negen eindigen, want zowel El Messaoudi als Bjelica moesten vroegtijdig gaan douchen met twee gele kaarten. 

Bij winst zou of Charleroi of KV Mechelen naar de kop van het klassement springen, maar na dit 0-0-gelijkspel blijven ze op de plaatsen vier en vijf staan met elk twaalf punten.