AA Gent bijt tanden stuk op Braga

AA Gent heeft zijn Europa League-campagne aangevat met een gelijkspel in Braga. De Buffalo’s kwamen op voorsprong via een vrijschop van Milicevic, maar slikten nog voor de rust een vervelend tegendoelpunt.

De Buffalo’s kenden een blitzstart in Portugal. Al na vijf minuten krulde Milicevic – die vorig seizoen ook al het eerste doelpunt van AA Gent in de Champions League voor zijn rekening nam - een vrijschop precies in de benedenhoek: 0-1. De Gentenaars domineerden de partij, maar slikten bij de eerste tegenprik van Braga wel meteen een tegendoelpunt. Op een vrijschop verdedigde AA Gent zeer pover, Pinto mocht halverwege de eerste helft de gelijkmaker vrijstaand binnenknikken. Na een halfuur voetballen leken de Buffalo’s opnieuw de leiding te nemen, maar scheidsrechter Bastien keurde het doelpunt af wegens een voorafgaande duwfout van Mitrovic.

De tweede helft stond vol van de slordigheden van beide elftallen. AA Gent weigerde zijn stijl te verloochenen en bleef de combinatie zoeken. In de vijftigste minuut zette Perbet een slim een-tweetje op met Milicevic. De aanvaller verscheen alleen voor doelman Matheus, die zijn schot met een knappe parade ontmantelde. Achterin leek AA Gent kwetsbaar en ontsnapte het meermaals aan een achterstand. Op het uur knikte een Bakic een vrije trap tegen de dwarsligger. Een paar minuten later mocht Saief zich gelukkig prijzen dat Eduardo – die hij in z’n rug liet weglopen – de bal van dichtbij naast tikte. Bij de Buffalo's was invaller Coulibaly de gevaarlijkste man, maar ook hij kon AA Gent de zege niet schenken. 

AA Gent verlaat Braga zo dus met een verdienstelijk gelijkspel. Het is samen met de Portugezen gedeeld tweede in Groep H. Shakhtar Donetsk staat op kop in de poule: de Oekraïeners versloegen het Turkse Konyaspor met het kleinste verschil.