Standard kan Celta niet opzij zetten

Standard heeft op Sclessin 1-1 gelijkgespeeld tegen Celta de Vigo. De Luikenaars kwamen vroeg op voorsprong via Dossevi, maar de Spanjaarden stelden na een pijnlijke blunder van Gillet gelijk.

Een beter matchbegin had Standard-coach Jankovic zich niet kunnen wensen. Al in de derde minuut zette Dossevi twee Celta-verdedigers in de wind. Hij schoof de bal overhoeks voorbij doelman Alvarez: 1-0. Tien minuten later was de voorsprong van de Luikenaars al weggeveegd. Gillet verkeek zich op een afstandsschot van Rossi en liet de gelijkmaker ongelukkig over zich heen in doel botsen. De Rouches leken niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar een tweede treffer. De beste kans was voor Raman: vlak voor de pauze trapte hij een lage voorzet van Elderson in één tijd net naast.

Na de pauze herstelde Celta Vigo min of meer het evenwicht, al was de tweede helft er een met meer strijd dan goed voetbal en vooral met een resem overtredingen. Op het uur leek Rossi een tweede keer te scoren, maar de Italiaan trof de paal en werd nadien ook afgevlagd voor buitenspel. Standard domineerde, maar kreeg geen kansen. Celta daarentegen creëerde wel wat doelgevaar: Hernández kopte een vrijschop van dichtbij over. Meer spektakel had de wedstrijd niet meer om het lijf.

Bekerwinnaar Standard start zijn Europese campagne dus met een draw. Ajax neemt de leiding in Groep G. De Amsterdammers gingen met 1-2 winnen bij Panathinaikos.