Anderlecht vloert Qabala: 3-1

Anderlecht heeft zijn Europa League-campagne met een overtuigende zege ingezet. Onder regie van een uitstekende Stanciu stuurden de Brusselaars Qabala met een 3-1 nederlaag terug naar Azerbeidzjan.

In een slechts halfvol Astridpark schoot Anderlecht gretig uit de startblokken tegen de Azeri. Paars-wit creëerde echter nauwelijks kansen en schrok zelfs even wanneer Qabala een penalty claimde voor een vermeende fout van Kara op Dabo. Scheidsrechter Lechner zag een schwalbe en had het bij het rechte eind. Op het kwartier ontbond Teodorczyk zijn duivels: de Pool trapte een lage voorzet van Hanni vanuit de draai knap in de kruising: 1-0. De vreugde bij de Brusselaars was van korte duur, want nog geen minuut later moest Tielemans geblesseerd van het veld. De middenvelder kon niet verder na een venijnige tik van Vernydub en werd vervangen door Badji.

Wat later kreeg Anderlecht een nieuwe opdoffer te verwerken. Op een hoekschop van de bezoekers ging Nuytinck onder de bal door, Dabo profiteerde en joeg de bal van dichtbij hard voorbij Roef in doel: 1-1. Paars-wit liet het niet aan zijn hart komen en nam de match weer over. Stanciu knikte eerst een voorzet op doelman Bezotosniy. Even later dribbelde de Roemeen tot de achterlijn, Teodorczyk kon zijn voorzet niet binnenduwen. Vlak voor de rust kreeg paars-wit met wat geluk wat het verdiende. Acheampong sprintte haast het volledige veld over. Zijn voorzet was te flauw, maar werd door Santos alsnog in eigen doel getackeld. De owngoal bezorgde Anderlecht een 2-1 voorsprong aan de rust.

Anderlecht ging na de pauze op zijn aanvallende elan verder. Op het uur sneed Chipciu door de Qabala-defensie. Hij leek alleen op Bezotosniy af te stormen, maar trapte al snel te zacht en te centraal op doel. Z’n landgenoot Stanciu deed het even later heel wat beter. De Roemeen kapte zijn bewaker behendig uit en krulde de bal centimeters naast de kruising. Een kwartier voor tijd zorgde Capel toch voor de verlossing. Stanciu dribbelde tot de achterlijn en zette strak voor, Capel gleed de 3-1 van dichtbij binnen. 

Paars-wit neemt zo dus de eerste horde naar de volgende ronde in de Europa League. Door het gelijkspel van Mainz en Saint-Étienne is het meteen leider in Groep C.