Genk kan niets rapen bij Rapid Wenen

KRC Genk heeft zijn zevende Europese wedstrijd van het seizoen verloren. In de eerste poulefase van de Europa League gingen de Limburgers met 3-1 onderuit bij het Oostenrijkse Rapid Wenen.

De Limburgers trokken nochtans met een voorsprong de rust in. Op het halfuur zette Samatta op de linkerflank een sprint op gang, maar de Tanzaniaan leverde de bal niet goed af bij Pozuelo. De aanstormende Bailey twijfelde niet en krulde het leer fan-tas-tisch in de linkerkruising: 0-1.

Meteen na de pauze werden Genk op snelheid gepakt. Eerst trapte Schwab de gelijkmaker knap voorbij Bizot in de verste hoek. Zes minuten later kopieerde Joelinton zijn kapitein. Hij hield Colley knap af en rondde een individuele actie ook met een overhoeks schot af: 2-1. Nog geen minuut later slikten de Limburgers een derde tegendoelpunt. Bizot trapte knullig naast een terugspeelbal van Colley, het leer rolde ongelukkig in het Genkse doel.

Vijf minuten voor tijd bracht Bailey van op de stip nog spanning in de wedstrijd, maar verder dan 3-2 kwamen de troepen van Peter Maes niet meer. KRC Genk keert op die manier puntenloos terug uit Wenen, het is samen met Athletic Bilbao gedeeld laatste in Groep F.