Duivels blijven 2e op FIFA-ranking

De Rode Duivels blijven tweede op de nieuwe ranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA, achter leider Argentinië. In vergelijking met de FIFA-ranking van augustus moeten ze wel enkele punten inleveren. Duitsland rukt dan weer op naar de derde plaats en zit de Duivels op de hielen.

De Belgen hebben nu 1.369 punten in de ranking en hebben een ruime achterstand op 's werelds nummer één Argentinië (1.646). Sinds de publicatie van de vorige ranking van 11 augustus zijn er 61 WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld, waardoor er een pak wijzigingen zijn in het klassement. Duitsland (1.347) doet haasje-over met Colombia (1.323) en is nu derde, Brazilië stijgt dankzij twee zeges in de WK-voorronde van plaats negen naar een met de Colombianen gedeelde vierde stek. 

Bosnië blijft de hoogst geplaatste tegenstander van België in de voorronde van het WK 2018, de eerstvolgende opponent van de Duivels boekt zes plaatsen winst en is nu 23e. Griekenland wordt 48e (+4), Cyprus is 87e (-1) en Estland 130e (-13). Het pas door de FIFA erkende Gibraltar heeft zijn eerste ranking beet en is 205e.