Club pijnlijk onderuit tegen Leicester

Club Brugge heeft z’n eerste wedstrijd in de Champions League verloren. Thuis tegen de Engelse kampioen Leicester ging blauw-zwart met 0-3 onderuit. Albrighton en twee keer Riyad Mahrez zorgden voor de Engelse doelpunten. Club begint dus met een zware nederlaag aan z’n 5e Champions League-campagne. 

Club zat voor het eerst in 11 jaar opnieuw in de groepsfase van de Champions League en bijna kreeg de wedstrijd tegen Leicester een perfect begin. Al na 2 minuten kwam José Izquierdo oog in oog met Leicester-doelman Kasper Schmeichel. Maar de Colombiaan trapte de unieke mogelijkheid een metertje naast. De misser had grote gevolgen want luttele minuten later stond het plots 0-1. Op een verre inworp van de Engelsen greep Ludovic Butelle naast de bal en kon Marc Albrighton simpel binnen tikken: 0-1.

Club probeerde daarna de draad terug op te pikken maar was te slordig in z’n spel. Na een foute pass van Denswil moest Timmy Simons een noodremtackle inzetten op Jamie Vardy. De daaropvolgende vrije trap werd door Riyad Mahrez heerlijk in de kruising getrapt. Club kreeg geen voet aan de grond en Leicester had nog enkele mogelijkheden om verder uit te lopen. Bij de rust stond het – tot grote frustratie van Michel Preud’homme – 0-2

De tweede helft bracht niet veel beterschap voor de Belgische kampioen. Bovendien verloor Club al snel Björn Engels. De 21-jarige verdediger kreeg een duw van Slimani en kwam in botsing met z’n eigen doelman. Hij greep meteen naar de schouder en kermde van de pijn. Engels kon niet verder en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis en zou een maand out zijn. Op het uur kreeg Club een volgende klap te verwerken. Na een zoveelste misverstand kon Jamie Vardy plots alleen op doel af. De Engelse international omspeelde Butelle, die hem dan ten val bracht. Butelle mocht blij zijn dat hij er met de gele kaart vanaf kwam. De daarbij horende strafschop werd door Mahrez wel rustig binnen getrapt: 0-3.

Daarna liet Leicester het tempo zakken en kreeg Club nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer. Izquierdo omspeelde een verdediger, maar zag z’n schot uiteen spatten op de paal. Zo beleeft Club Brugge een ontgoochelende start van z’n Champions League-campagne. Op de tweede speeldag – over twee weken – moet Club op bezoek bij het Deense Kopenhagen.