Club voor het eerst in 11 jaar in UCL

Club Brugge neemt het vanavond in de Champions League op tegen de Engelse kampioen Leicester City. Club is er voor het eerst in 11 jaar opnieuw bij in de groepsfase van de Champions League. In het seizoen 2005/2006 eindigde Club derde in een groep met Juventus, Bayern München en Rapid Wien.

Club Brugge – Juventus

Op 14 september 2005, dag op dag 11 jaar geleden, opende Club z’n vierde Champions League-campagne ook in het eigen Jan Breydelstadion. Tegenstander was de Italiaanse kampioen Juventus. Bij Juve speelden toen grote namen zoals Pavel Nedved, David Trezeguet, Fabio Cannavaro, Patrick Vieira & Zlatan Ibrahimovic. Bij Club was Jan Ceulemans pas trainer geworden en hij zette Stijn Stijnen in doel in plaats van de geblesseerde Tomislav Butina. Stijnen hield aanvankelijk z’n netten schoon met enkele knappe reddingen, maar in de tweede helft scoorden Nedved en Trezeguet twee keer voor Juve. In de slotfase kon Yulu-Matondo nog milderen tot 1-2.

Bayern München – Club Brugge

Op de tweede speeldag ging blauw-zwart op bezoek bij de Duitse kampioen Bayern München voor de eerste wedstrijd in de gloednieuwe Allianz Arena. Veel spektakel was er echter niet te zien. Op het halfuur maakte Martin Demichelis het enige doelpunt van de partij.

Rapid Wien – Club Brugge

De wedstrijd tegen Rapid Wien in het Ernst Happel stadion was de 200e Europese wedstrijd voor Club Brugge. Blauw-zwart kon die ook winnend afsluiten. Bosko Balaban frommelde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd voorbij de Oostenrijkse doelman. Na twee nederlagen zijn dit meteen de eerste drie punten voor Club Brugge in de Champions League.

Club Brugge – Rapid Wien

Na de 0-1 overwinning op bezoek bij Rapid, wil Club ook thuis de drie punten pakken. De wedstrijd kon echter niet slechter beginnen: na 30 seconden kopt Kincl de 0-1 al voorbij Butina. Club reageert wel en maakt via Real-huurling Javier Portillo gelijk. Halverwege de eerste helft komt de Belgische kampioen op voorsprong als Bosko Balaban een vrije trap knap binnentrapt. In de tweede helft diept Club de voorsprong verder uit. Aanvoerder Gert Verheyen zet met een lobje de 3-1 op het bord. De 3-2 in de slotfase in slechts belangrijk voor de statistieken. Dankzij die overwinning verzekerde Club zich van de derde plaats in de groep en van bijhorend UEFA Cup-voetbal.

Juventus – Club Brugge

Na de 6 op 6 tegen Rapid Wien trekt Club Brugge met vertrouwen naar het Delle Alphi stadion van Juventus. Slechts 10.000 supporters zagen hoe Alessandro Del Piero tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Door die nederlaag kon Club niet meer doorstoten naar de volgende ronde in de Champions league en bleef het zeker derde in z’n groep.

Club Brugge – Bayern München

Op de slotspeeldag nam Club waardig afscheid van de Champions League. Tegen Bayern München werd het 1-1. Claudio Pizzaro scoorde eerste de 0-1, maar niet veel later bracht Javier Portillo met een heerlijk doelpunt Club op gelijke hoogte. In de absolute slotseconde maakte Guerrero nog de 1-2, maar dat doelpunt werd – tot opluchting van iedereen bij Club Brugge – afgekeurd omdat de scheidsrechter vlak daarvoor al afgefloten had. Club sloot zo z’n Champions League-campagne af met 7 punten en een derde plaats en kon daardoor Europees overwinteren.